Den Kreative Skole fejrer 30 års jubilæum d. 17. November 2018, med et brag af et event hvor både musik, dans, billedkunst, drama samt fortælling får huset til at summe af god energi.

Den Kreative Skole har fostret mange spændende og talentfulde elever, der efterfølgende bidrager til det danske kulturliv både lokalt og på landsplan. Vi har sammensat en vifte af indslag med nuværende og tidligere elever, der vil give os prøver på deres kunnen.

Kl.16.00 til 18.15 vil Jysk Musikteater store sal rumme spændende indslag ved en 2 timers koncert med indlagt pause. (Entre 50 kr.) Klik her for at købe billetter

Vi opdaterer programmet løbende, så kig ind og se hvordan det udvikler sig med spændende indslag fra tidligere og nuværende elever. 

Cassandra Andrea Juul

Tidligere violin elev på Den Kreative Skole, studerer nu på konservatoriet

Vi er superglade for at præsentere violinisten Cassandra Andrea Juul. 

Cassandra vil blive akkompagneret at pianisten Thorbjørn Lund, Den Kreative Skole.

Cassandra er 19 år gammel og startede med at spille Suzuki violin på Århus Musikskole som 6-årig. 
I 2014 blev hun optaget på MGK-Ø (3 årigt Musikalsk GrundKursus).
Fra 2015-2018 studerede Cassandra hos violinist og dirigent Christian Hørbov-Meier fra Den Kreative Skole.

I august 2018 startede hun sin bacheloruddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Professor Eszter Haffner. 
Cassandra har spillet som koncertmester i mange ungdomssymfoniorkestre de sidste år, både i Danmark og udlandet.

I august 2018 var hun koncertmester ved ungdomssymfoniorkestret ‘Orkester Norden’ på deres sommerturné i Danmark og på Island.
 

 

Mattias Fyhn

Tidligere elev på Den Kreative Skole, studerer nu på Malmö Musikhögskola

Vi er super stolt over at kunne præsenterer Matias Fyhn, en tidligere elev på Den Kreative skole. Mattias fortæller:

Jeg har studeret cello musikkonservatoriet i Odense hos professor Niels Ullner i tre år. I sommers blev jeg bachelor og jeg har nu fortsat mine studier på Malmö Musikhögskola hvor jeg studerer ved Andreas Brantelid.

Jeg har igennem min studietid bl.a. været med i projekter med Odense Symfoniorkester, haft et tæt samarbejde med Den Danske Scenekunstskole og har været med til at starte et barokensemble med studerende fra de forskellige musikkonservatorier.

Jeg startede i en ret sen alder med at spille cello hos Jelena Djurovic på Den Kreative Skole. Min søster havde spillet cello hos hende og jeg havde altid været ret fascineret af celloens lyd.

Jeg fandt hurtigt ud af at jeg gerne ville noget med musikken, så Jelena meldte mig til Den Kreative Skoles strygerensemble (Mifune), som blev dirigeret af Christian Hørbov-Meier, så jeg også kunne spille med andre strygere. I starten var det lidt hårdt, fordi jeg hverken kunne læse noder eller læse rytmer, men jeg VILLE lære det, så jeg øvede og øvede.

Efter at have spillet cello i et års tid, fandt jeg ud af at der var noget der hed MGK. I starten troede jeg ikke at det ville være muligt, men efter at have snakket med Jelena, som mente at det kunne jeg sagtens, så lagde vi en plan så jeg kunne blive klar til en optagelsesprøve.

Første gang jeg søgte ind, fik jeg af vide, at jeg skulle opgive min drøm om at blive professionel cellist. De mente at jeg var startet for sent. Men jeg blev heldigvis ikke slået ud af den besked og året efter søgte jeg ind igen og kom ind. Så jeg skylder en stor tak til Jelena og Christian, for at blive ved med at tro på mig.

Jeg spiller fast i en duo med min gode veninde Sophie Kalina Hildeshejn, som jeg vil spille Gabrielli sonaten med.

Mine drømme for fremtiden er at leve af at spille musik, undervise og at kunne formidle musik til mennesker der ikke har bl.a. har mulighed eller råd til at tage ind i de fine koncertsale for at lytte til klassiske koncerter.

Vi spiller en af de ældste sonater der er skrevet for cello. I den tidlige barok blev celloen mere betragtet som et ledsagende instrument der akkompagnerede andre instrumenter og sangere, men med Gabrielli's sonate for cello kom celloens evner som soloinstrument endelig til sin ret.

Isse Jakobsen

Isse Jakobsen, sanger, tidligere elev på Den Kreative Skole

Vi er super glade for at Isse har sagt ja til at optræde ved Den Kreative Skoles 30 års jubilæumskoncert.

Isse er 24 år gammel og er opvokset i Gjern. Isse har gået 3 år på Silkeborg Gymnasium og er netop i år færdiguddannet jurist fra Aarhus Universitet. Ved siden af færdiggørelsen af sit speciale, har hun skrevet musik, som blev udgivet i august. Nu satser hun på at leve af musikken.

Hun blev d. 20. januar 2018 udråbt af kulturminister Mette Bock som vinder af DK4's musikkonkurrence DanskPOP Talent live på TV, som hun vandt med et nummer, hun selv havde skrevet.

Isse gik til sang hos Lene Rahbech i 10 år i Den Kreative Skole i Gjern, og derudover har hun været med i forskellige bands i musikskolen, 2 års guitarundervisning hos Thomas Engelhardt Rasmussen og klaverundervisning og kor i de allerførste klassetrin.

Du kan finde Isse på Facebook (klik her).
og på Instagram (klik her)

 

 

Foto: Rasmus Raaby Holmgaard Poulsen 

Supersoul

Supersoul opstod i 1998 som et ønske om at lave et band på Den Kreative Skole der kunne spille alt fra Jazz/Bigband numre over de gamle soul klassiker og 70’ernes discohits til de sidst nye hits.

Gennem årene har bandet bestået af udvalgte elever der alle har været rutinerede sanger og musikere. Mange af medlemmerne er endt i et professionelt musikerskab, som musikundervisere eller musikudøvere. For eksempel kan nævnes flere medlemmer fra bandet Alphabeat.

Siden 2004 har der været et parløb med Den Kreative Skoles dygtigste dansere om at skabe et fængende scenisk udtryk.

Dirigent: Flemming Berg.   Vocal og kor: Gitte Franck.   Dans: Stine Skovby 

Yellow Spoon

To tidligere elever

Christoffer og Rasmus startede med at spille sammen for 10 år siden i 2008, da de var med til at opstarte et lokalt live hip hop band, kaldt Svingerklubben. Hip hop musikken blev en stor faktor i deres solide sammenspil og på kort tid var de som limet sammen.

Svingerklubben gik i opløsning, Christoffer flyttede udenbys og det intense sammenspil tog sin lille pause. Alligevel når de to så mødtes var det som om at limen stadig holdte.

Efter nogle år i to forskellige byer, besluttede Christoffer og Rasmus sig for at dele samme tag i Silkeborg og dette blev startskuddet til en masse uforpligtende jams, i lejligheden de boede, i øvelokalet samt adskillige jamsessions på deres 3 måneder lange rejse i USA.

Da Christoffer og Rasmus hjemvendte fra USA besluttede de sig for at gøre noget mere alvorligt ved alle de jams. De tog kontakt til en videograf, en producer og en tegner. Nu skulle det her altså dokumenteres, og Yellow Spoon blev dannet.

Alt musikken Yellow Spoon leverer er 100% improviseret på stedet - INTET er aftalt på forhånd.

Christoffer har været glad for at kunne benytte sig af den kreative skole i form at band-øver mm.

Rasmus har været glad for tromme- samt sammenspilsundervisning.

De har begge også spillet med undervisere Kim Schulz, Morten Svenningsen, samt Flemming Berg. 

Julie Kærsgaard og Sophie Shamlou

Spiller på tværfløjter - tidligere elever på Den Kreative Skole

Julie Kærsgaard

Den Kreative Skole i Silkeborg har været et betydeligt springbræt for mit musikalske virke. Siden jeg gik på DKS gik jeg et år på Orkesterefterskolen i Holstebro, hvorefter jeg søgte på MGK-Ø i Aarhus. Der gik jeg i 4 år sideløbende med gymnasiet i Silkeborg. Dette var en meget inspirerende, men også travl tid, hvor jeg konstant jonglerede mellem musikerlivet og skolelivet. Efter de 4 år på MGK, holdte jeg en pause fra musikken, hvor jeg tog ud og rejse og dyrkede andre ting end kun musikken, som havde fyldt så meget i min hverdag. Jeg havde brug for at afsøge andre områder og finde tilbage til, at spille musik for glædens skyld. Nu spiller jeg udelukkende på hobbyplan og nyder at have dette forhold. 

Sophie Shamlou

Jeg fik for alvor et forhold til musikken, da jeg startede på Den Kreative Skole. Med både soloundervisning og fløjteorkester fik jeg hurtigt en meget stor glæde for tværfløjten og musikken. Jeg gik mange år på Den Kreative Skole indtil jeg startede på MGK-Ø i Århus. Jeg fuldførte dog ikke MGK, da jeg valgte at prioritere gymnasiet, men jeg holdte stadig ved musikken og forsatte derfor med at spille meget. I dag spiller jeg mest for min egen nydelses skyld, og tværfløjten ser jeg derfor mest som en hobby. Til hverdag studerer jeg Psykologi på Århus Universitet, hvilket jeg er meget glad for :-)