Den Kreative Skole fejrer 30 års jubilæum d. 17. November 2018, med et brag af et event hvor både musik, dans, billedkunst, drama samt fortælling får huset til at summe af god energi.

Den Kreative Skole har fostret mange spændende og talentfulde elever, der efterfølgende bidrager til det danske kulturliv både lokalt og på landsplan. Vi har sammensat en vifte af indslag med nuværende og tidligere elever, der vil give os prøver på deres kunnen.

Kl.16.00 til 18.15 vil Jysk Musikteater store sal rumme spændende indslag ved en 2 timers koncert med indlagt pause. (Entre 50 kr.) Klik her for at købe billetter

Vi opdaterer programmet løbende, så kig ind og se hvordan det udvikler sig med spændende indslag fra tidligere og nuværende elever. 

Kvartet Mads Mathias

Denne kvartet er sammensat helt specielt til jubilæet og består af de tidligere elever:

  • Ayoe Angelica - vocal.
  • Peter Rosendal - klaver 
  • Nis Tyrrestrup - bas 
  • Mads Mathias - sax og vocal

Ayoe Angelica

Ayoe Angelica - vocal.


Ayoe har udgivet solo album med eget materiale i en stil som beskrives som blanding af soul, jazz og electronica med en skrattende retro-lyd. Desuden har hun fungeret som feature- og backingsanger hos flere større bands og artister, blandt andet Per Vers, Rasmus Seebach og vores lokale band Alphabeat


Klik her for at se en YouTube video med Ayoe
Klik her for at læse en artikel fra Euroman om Ayoe 

Peter Rosendal

Peter Rosendal - klaver
Den multi-prisbelønnede pianist Peter Rosendal er inspireret af alt lige fra folkemusik og samba til moderne og old-school jazz. Hans erfaring som akkompagnatør er stor og spændvidden bred. Senest har han arrangeret et stort værk hvor hans egen fortolkning af folkemusikken møder bigband.
Klik her for at se Peters hjemmeside

Nis Tyrrestrup

Nis Tyrrestrup - bas

Nis' musikalske bredde er ikke til at tage fejl af og har mestret alt lige fra jazz i sine unge dage til det mere rockede i senere tid.

Nis var bl.a med i Mads Langers band og har spillet med utallige artister, for at nævne nogle få: Love Shop, Peter Sommer og Our Broken Garden

Mads Mathias

Mads Mathias - sax og vocal

Er sanger, saxofonist og sangskriver indenfor jazzens åbne vidder og er godt igang med at skabe sig en international karriere. Når han ikke skriver musik turnerer han i det meste af verden og har for nylig spillet i Royal Albert Hall.
Klik her for at se Mads Mathias' hjemmeside.  

 


 

Supersoul

Supersoul opstod i 1998 som et ønske om at lave et band på Den Kreative Skole der kunne spille alt fra Jazz/Bigband numre over de gamle soul klassiker og 70’ernes discohits til de sidst nye hits.

Gennem årene har bandet bestået af udvalgte elever der alle har været rutinerede sanger og musikere. Mange af medlemmerne er endt i et professionelt musikerskab, som musikundervisere eller musikudøvere. For eksempel kan nævnes flere medlemmer fra bandet Alphabeat.

Siden 2004 har der været et parløb med Den Kreative Skoles dygtigste dansere om at skabe et fængende scenisk udtryk.

Dirigent: Flemming Berg.   Vocal og kor: Gitte Franck.   Dans: Stine Skovby 

Cassandra Andrea Juul

Tidligere violin elev på Den Kreative Skole, studerer nu på konservatoriet

Vi er superglade for at præsentere violinisten Cassandra Andrea Juul. 

Cassandra vil blive akkompagneret at pianisten Thorbjørn Lund, Den Kreative Skole.

Cassandra er 19 år gammel og startede med at spille Suzuki violin på Århus Musikskole som 6-årig. 
I 2014 blev hun optaget på MGK-Ø (3 årigt Musikalsk GrundKursus).
Fra 2015-2018 studerede Cassandra hos violinist og dirigent Christian Hørbov-Meier fra Den Kreative Skole.

I august 2018 startede hun sin bacheloruddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Professor Eszter Haffner. 
Cassandra har spillet som koncertmester i mange ungdomssymfoniorkestre de sidste år, både i Danmark og udlandet.

I august 2018 var hun koncertmester ved ungdomssymfoniorkestret ‘Orkester Norden’ på deres sommerturné i Danmark og på Island.
 

 

Matias Fyhn og Sophie Kalina Hildeshejn

Spiller Cello duet

De spiller en af de ældste sonater der er skrevet for cello. I den tidlige barok blev celloen mere betragtet som et ledsagende instrument der akkompagnerede andre instrumenter og sangere, men med Gabrielli's sonate for cello kom celloens evner som soloinstrument endelig til sin ret.

Mattias Fyhn

Matias Fyhn, en tidligere elev på Den Kreative skole. Mattias fortæller:

Jeg har studeret cello på musikkonservatoriet i Odense hos professor Niels Ullner i tre år. I år blev jeg bachelor og har fortsat mine studier på Malmö Musikhögskola hvor jeg studerer ved Andreas Brantelid.

Jeg har igennem min studietid bl.a. været med i projekter med Odense Symfoniorkester, haft et tæt samarbejde med Den Danske Scenekunstskole og har været med til at starte et barokensemble med studerende fra de forskellige musikkonservatorier.

Jeg startede i en sen alder med at spille cello hos Jelena Djurovic på Den Kreative Skole. Min søster havde spillet samme sted og jeg havde altid været fascineret af celloens lyd.

Jeg fandt hurtigt ud af at jeg gerne ville noget med musikken, så Jelena meldte mig til Den Kreative Skoles strygerensemble (Mifune), dirigeret af Christian Hørbov-Meier, så jeg kunne spille med andre strygere. I starten var det lidt hårdt, fordi jeg hverken kunne læse noder eller læse rytmer, men jeg VILLE lære det, så jeg øvede og øvede.

Efter at have spillet cello et års tid, fandt jeg Musikalsk Grund Kursus. I starten troede jeg ikke at det var en mulighed, men Jelena mente at det kunne jeg sagtens, så lagde vi en plan så jeg kunne blive klar til en optagelsesprøve.

Første gang jeg søgte ind, fik jeg af vide, at jeg skulle opgive min drøm om at blive professionel cellist. De mente at jeg var startet for sent. Men jeg blev heldigvis ikke slået ud af den besked og året efter søgte jeg ind igen og kom ind. Så jeg skylder en stor tak til Jelena og Christian, for at blive ved med at tro på mig.

Mine drømme for fremtiden er at leve af at spille musik, undervise og at kunne formidle musik til mennesker der ikke har bl.a. har mulighed eller råd til at tage ind i de fine koncertsale for at lytte til klassiske koncerter.

Sophie Kalina Hildeshejn

Sophie Kalina Hildeshejn

Studerer lige nu på Syddansk Musikkonservatorium ved professor Niels Ullner.

Sophie:

  • Har medvirket i flere projekter med Odense Symfoniorkester. 
  • Har turneret og indspillet en CD med DUEN (Det danske UngdomsENsemble).
  • Er medlem af Damkapellet, der er et ensemble med kvindelige musikere der spiller musik af kvindelige komponister. 
  • Har dannet en duo med Matias Fyhn, hvor de primært spiller barokmusik. 

 

 


 

Silkeborg Bigband med solister

Med nuværende og tidligere elever på Den Kreative Skole

Silkeborg Big Band er til daglig ledet af saxofonlærer på Den Kreative Skole, Jonas Andreasen. Bandet består af unge og voksne silkeborggensere, både gymnasieelever og en del nuværende og tidligere elever fra Den Kreative Skole. Vi glæder os til at være en del af det store show!

Vi har den store fornøjelse af at spille med to sangerinder som tidligere har gået på Den Kreative Skole: 

  • Johanne Farø har vi haft fornøjelsen af at have med mange gange i løbet af de sidste 3 år.
  • Isse Jacobsen er et nyt samarbejde i dagens anledning.

Johanne Farø

Sanger og tidligere elev på Den Kreative Skole

Johanne Farø fortæller:

Jeg er netop dimitteret fra Silkeborg Gymnasium, hvor jeg havde Musik og Matematik som linjefag.

I øjeblikket tager jeg et til to sabbatår, som jeg indtil videre har planlagt at udfylde med arbejde og gerne en udlandsrejse eller to.

Herefter ønsker jeg at studere på universitetet i Århus, men lige præcis hvad, det skal være, ved jeg endnu ikke. Indtil videre finder jeg sundhedsområdet rigtig spændende, så det er måske inden for det felt, jeg ender i fremtiden.

I forhold til musik, så holder jeg meget af at synge i min fritid. Jeg gik som sangelev på Den Kreative Skole i Silkeborg fra jeg var 15 år til slutningen af sidste skoleår. Derudover sang jeg en del på gymnasiet i både musicals og elevbands samt Silkeborg Big Band, som jeg stadig synger koncerter med.

Musik og sang er ikke noget, som jeg ønsker at dyrke professionelt eller studere, men jeg håber inderligt, at det er noget, som vil følge mig i fremtiden.

Isse Jakobsen

Sanger og tidligere elev på Den Kreative Skole

Foto: Rasmus Raaby Holmgaard Poulsen 

Vi er super glade for at Isse Jakobsen har sagt ja til at optræde ved Den Kreative Skoles 30 års jubilæumskoncert.

Isse er 24 år gammel og er opvokset i Gjern. Isse har gået 3 år på Silkeborg Gymnasium og er netop i år færdiguddannet jurist fra Aarhus Universitet. Ved siden af færdiggørelsen af sit speciale, har hun skrevet musik, som blev udgivet i august. Nu satser hun på at leve af musikken.

Hun blev d. 20. januar 2018 udråbt af kulturminister Mette Bock som vinder af DK4's musikkonkurrence DanskPOP Talent live på TV, som hun vandt med et nummer, hun selv havde skrevet.

Isse gik til sang hos Lene Rahbech i 10 år i Den Kreative Skole i Gjern, og derudover har hun været med i forskellige bands i musikskolen, 2 års guitarundervisning hos Thomas Engelhardt Rasmussen og klaverundervisning og kor i de allerførste klassetrin.

Du kan finde Isse på Facebook (klik her).
og på Instagram (klik her)

 


 

Yellow Spoon

To tidligere elever

Christoffer og Rasmus startede med at spille sammen for 10 år siden i 2008, da de var med til at opstarte et lokalt live hip hop band, kaldt Svingerklubben. Hip hop musikken blev en stor faktor i deres solide sammenspil og på kort tid var de som limet sammen.

Svingerklubben gik i opløsning, Christoffer flyttede udenbys og det intense sammenspil tog sin lille pause. Alligevel når de to så mødtes var det som om at limen stadig holdte.

Efter nogle år i to forskellige byer, besluttede Christoffer og Rasmus sig for at dele samme tag i Silkeborg og dette blev startskuddet til en masse uforpligtende jams, i lejligheden de boede, i øvelokalet samt adskillige jamsessions på deres 3 måneder lange rejse i USA.

Da Christoffer og Rasmus hjemvendte fra USA besluttede de sig for at gøre noget mere alvorligt ved alle de jams. De tog kontakt til en videograf, en producer og en tegner. Nu skulle det her altså dokumenteres, og Yellow Spoon blev dannet.

Alt musikken Yellow Spoon leverer er 100% improviseret på stedet - INTET er aftalt på forhånd.

Christoffer har været glad for at kunne benytte sig af den kreative skole i form at band-øver mm.

Rasmus har været glad for tromme- samt sammenspilsundervisning.

De har begge også spillet med undervisere Kim Schulz, Morten Svenningsen, samt Flemming Berg. 

Mius og Mifune - nu med dans !

Et klassisk ensemble og dansere - nuværende elever

Mius og Mifune - Ensemble

Nuværende elever på Den Kreative Skole

Mius og Mifune er en vigtig del af Den Kreative Skoles strygertilbud. Her er vi sociale med vores instrument, og nyder at vi sammen kan få en fælles pause fra resten af verdens stress og jag.

Vi arbejder pt. sammen med Lasse Høj Jakobsens strygerspirer med fokus på improvisation og det at lytte, og derudover arbejder vi med klassisk sammenspil for strygere.

Der er et klart fokus på klangproduktion, og det at skabe levende musik, der ånder og har retning. Alle strygere kan altså være med til mindst en af delene.

Sus Mynsters dansere

Nuværende elever på Den Kreative Skole

​Til jubilæumskoncerten vil Sys Mynsters dygtige dansere optræde til musikken fra Mius og Mifune.

 


 

Julie Kærsgaard og Sophie Shamlou

Spiller på tværfløjter - tidligere elever på Den Kreative Skole

Julie Kærsgaard

Julie fortæller:

Den Kreative Skole i Silkeborg har været et betydeligt springbræt for mit musikalske virke. Siden jeg gik på DKS gik jeg et år på Orkesterefterskolen i Holstebro, hvorefter jeg søgte på MGK-Ø i Aarhus. Der gik jeg i 4 år sideløbende med gymnasiet i Silkeborg. Dette var en meget inspirerende, men også travl tid, hvor jeg konstant jonglerede mellem musikerlivet og skolelivet. Efter de 4 år på MGK, holdte jeg en pause fra musikken, hvor jeg tog ud og rejse og dyrkede andre ting end kun musikken, som havde fyldt så meget i min hverdag. Jeg havde brug for at afsøge andre områder og finde tilbage til, at spille musik for glædens skyld. Nu spiller jeg udelukkende på hobbyplan og nyder at have dette forhold. 

Sophie Shamlou

Sophie fortæller:

Jeg fik for alvor et forhold til musikken, da jeg startede på Den Kreative Skole.

Med både soloundervisning og fløjteorkester fik jeg hurtigt en meget stor glæde for tværfløjten og musikken.

Jeg gik mange år på Den Kreative Skole indtil jeg startede på MGK-Ø i Århus. Jeg fuldførte dog ikke MGK, da jeg valgte at prioritere gymnasiet, men jeg holdte stadig ved musikken og forsatte derfor med at spille meget.

I dag spiller jeg mest for min egen nydelses skyld, og tværfløjten ser jeg derfor mest som en hobby.

Til hverdag studerer jeg Psykologi på Århus Universitet, hvilket jeg er meget glad for :-) 
 

 

 


 

Maria Pearl Weise og Lucas Kruse Kristiansen

Dansere - tidligere elever på Den Kreative Skole

Maria Pearl Weise

Maria fortæller: 

Jeg er 19 år gammel. I 2007 startede med at danse på Den Kreative Skole, hvor jeg for første gang kom i kontakt med dansen. Dengang var jeg ikke just fan af det, men som tiden gik, blev det mere og mere mig. Af den grund blev dansen til mere og mere. Jeg har deltaget i forskellige projekter, ungdomsmusicals (Ungdomsskolen & Den Kreative Skole) og musicals og teaterkoncerter fra Silkeborg Gymnasium. Jeg har været så heldig at være vikar på Den Kreative Skole som danselærer, hvilket yderligere har givet mig et nyt blik på dansen og fået min kreativitet til at blomstre.

I juni 2018 færdiggjorde min studentereksamen på Silkeborg Gymnasium, hvorefter jeg i august flyttede til Hamborg, hvor jeg nu går på en 3-årig moderne danseuddannelse ved Contemporary Dance School Hamburg. En skole jeg har haft kontakt til i godt 4 år nu, da jeg tilbage i 9. klasse var i praktik dernede. Sidenhen har jeg besøgt den et par gange for at træne og lære skolen at kende, og nu går jeg der :)

Dansen er vigtig for mig, da det er min måde at udtrykke mig på, når det skal være uden ord. Noget helt unik, fascinerende og inspirerende for mit vedkommende - at det er muligt at formidle ting uden ord, men gennem brugen af bevægelser fra kroppen. Kroppen er en smuk og særlig størrelse, og så at kunne bevæge den med omtanke og udtryk, er helt fantastisk. Jeg tror at man gennem dansen uden tvivl lærer både sig selv og ens krop bedre at kende. Dansen giver kreativitet, ufattelig meget glæde og mod, hvilket er en af de mange grunde til at jeg netop synes det er så fedt at danse.

Lucas Kruse Kristiansen

Lucas startede med dans på Den Kreative Skole og gik på talentlinjen i 2013. Derefter tog Lucas en 1-årig uddannelse på Sceneindgangen i København

Lucas har debuteret som koreograf denne sommer med sit eget stykke “bæst” (klik her). 

Du kan se andre af Lucas' videoer ved at klikke her. 

Lucas fortæller:
Jeg går på 3. år på bachelor uddannelsen CDSH - Contemporary Dance School Hamburg. Det er en 3 årig uddannelse for dansere, der vil gå den professionelle vej og arbejde som performer & danser. Fordelt på de tre år har vi forskellige fag. Igennem alle 3 år, har vi klassisk ballet 4 gange om ugen. Derudover har vi forskellige moderne genre fra USA, samt også europæisk moderne klasser som både består af moderne teknik, fysisk akrobatik, improvisations klasser og partner arbejde, hvor man lærer løft og at danse i duetter og trioer. 

VI har 2 gange om året shows på et teater i Hamborg, hvor hver årgang har 2 koreografier af 15-25 minutter med 2 forskellige koreografer. Nu her på mit tredje år har vi vores eget show som afslutning af uddannelsen, hvor der kommer 2 kendte koreografer fra udlandet og koreograferer stykker sammensat for os.

Vi har udover det workshops næsten hver måned med dansere og koreografer, der er kendte i hele verden så som, Yaniv Abraham, Dor Mamalia, Eldad Ben Sasson, som alle tre har danset i Batsheva kompaniet som er berømt for deres teknik "Gaga".

Udover det er vores direktør på skolen uddannet i klassisk ballet og moderne "graham" teknik, fra den banebrydende "Martha Graham", der ændrede folks syn på, hvad moderne dans er i USA og nu en teknik som undervises i hele verden. 

 


 

Kirsten Voss

Tidligere elev på Den Kreative Skole

Kirsten Voss er bachelor i klassisk sang fra Det Jyske Musikkonservatorium hos Bodil Øland. Kirsten studerer nu på en kandidat uddannelse hos Reinaldo Macias.

Kirsten startede på Den Kreative Skole som lille til babybongo, og var op igennem sine ungdomsår en del af skolens miljø på bla. danse- og teaterhold, som en del af Supersoul koret og som sangelev hos Christine Heuck og Signe Laumark, hvor hun var en del af skolens talentlinje.

Kirsten akkompagneres af sin tidligere klaverlærer Thorbjørn Lund.

Solosangere

Nuværende elever fra Den Kreative Skole

Alle solo sangelever på Den Kreative Skole er gået sammen i et fælles kor for at synge Neon hearts, som er skrevet og arrangeret af den danske sanger, sangskriver og arrangør, Morten Kjær.

Som sangelev bliver man trænet i både at synge solo men også at lytte til hinandens klang og skabe et fælles udtryk.

Det er fantastisk at samle så mange gode stemmer i anledning af Den Kreative skoles 30 års jubilæumskoncert og fremføre denne dejlige sang i harmoni og samklang.

SDS - Sang, Dans og Spil

Nuværende elever på Den Kreative Skole

Vi spiller og synger Makuta, der oprindeligt er fra Centralafrika og vi danser Salsa Casino. Vi har lært stilarterne at kende via Cuba, hvor de har stor udbredelse.

Og vi laver gummistøvledans, hvor vi bruger klapvifter fra håndboldholdet BSV. Gummistøvledans er fra Sydafrika og blev skabt af minearbejderne. Vi synger den legendariske sang: Shosholoza, som stadig har stor kulturel og folkelig betydning for sydafrikanere.

SDS - Sang, Dans og Spil er et af de nyere fag på den danske musikskolehimmel.

Faget blev skabt især "verdensberømt" efter det lykkedes nogle særdeles progressive mennesker med bl.a. Leif Falk, Steen Nielsen og Åse Haugaard i spidsen, at skabe Center for Rytmisk Musik og Bevægelse i Silkeborg 1987-2004. Derefter flyttede uddannelsen til Aarhus, hvor den i dag bor sammen med de andre konservatorieuddannelser i Musikhuset Aarhus og har det godt skal jeg hilse og sige.

SDS fik et kæmpe boost af stomp-bølgen. Stomp er mere kendt end SDS og de to aktiviteter har en stor fællesmængde og i praksis er stomp en del af curriculum i SDS. Ofte drysser vi i øvrigt lidt drama og RAP i vores SDS.

På Den Kreative Skole er SDS et sidefag til talentelevernes hovedfag. I SDS lærer eleverne noget om sang, dans og spil - ikke overraskende - hvilket mere konkret giver den enkelte elev en bedre kropslig fornemmelse for fx rytme og periode, en bevidsthed om sin krop som udtryksmiddel og erfaring med det at synge solo og flerstemmigt. Det er en aktivitet, hvor vi i høj grad mærker det at være i musik og det er en aktivitet, hvor vi er sammen på en musikalsk aktiv måde.

Eleverne evaluerer faget med ord som: sjovt, udfordrende, interessant, spændende og grænseoverskridende.

Guitarfaggruppen med Kongeriffs

Nuværende elever på Den Kreative Skole

Næsten enhver spirende guitar/bas-hero har forsøgt sig med det kendte tema fra Smoke On The Water. Guitar-, bas- og ukulele eleverne fra Den Kreative Skole opfører "Kongeriffs" med nogle af de mest legendariske pop/rocknumres temaer, og selvfølgelig også Smoke On The Water.

Som elev på guitar, bas eller ukulele kan du leve dine musikdrømme ud. Uanset om du vil spille rock, klassisk eller pop, eller kunne spille til en sang, om du vil spille på gehør, efter noder eller tabs, spille alene eller sammen med andre, være prof eller ”glad amatør”, så har vi rammerne for at du kan udfolde og udvikle dit talent. Du lærer en masse om dit instrument, om musikken som udtryk og de mange elementer der indgår i det at spille og forstå musik, og du får mulighed for at være del af en større helhed når vi f.eks. har koncerter og workshops.

Den Kreative Skoles guitarorkester

Nuværende elever på Den Kreative Skole

Den Kreative Skoles guitarorkester har eksisteret siden 2005. Orkestret har gennem årene repræsenteret Den Kreative Skole ved adskillige begivenheder: Riverboat Festival, Foyerkoncerter i Jysk Musikteater, Silkeborg kommunes besøg af dronningen af Bhutan m.m.

Tidligere og nuværende medlemmer af orkestret mødes og spiller et af orkestrets udødelige hits.

Som guitarelev har du utroligt mange muligheder. Du kan spille smukke klassiske solostykker; du kan akkompagnere din egen sang eller andre instrumenter. Du kan lære at spille efter noder, tabulatur og becifringer. På el-guitar kan du lære at spille inden for genrer som rock, pop og jazz. Du kan evt. være med i Den Kreative Skoles Guitarorkester eller melde dig til Bands. Erik Hagner er leder for Den Kreative Skoles guitarorkester.

Klik her og se en rigtig god video fra 2018 med Guitarorkesteret. 

Klaver-kalejdoskop

Nuværende elever på Den Kreative Skole

 

15 klaverelever i alle aldre fremfører en perlerække af kendte klaver-hits, fra Mozarts alla turca over Beethovens måneskin til Tiersens Amelie.

Melodier, som alle med et klaver i huset har hørt på et tidspunkt, vil dukke op i dette specielle arrangement.

Inklusiv en lille battle mellem Mozart og Beethoven: Hvem vil få det sidste ord ? 

 

Dansere og Caravan i samarbejde

Nuværende elever på Den Kreative Skole

Stilhed før storm 
Soldater på vej i krig
 - hvor hen vides ikke 
Kun ved vi 
det ender med ulykke
 - og ar på sjæl og krop

Danserne
I de moderne dansetimer arbejder vi med teknik, dansefraser og koreografi. Som udgangspunkt er det Hanne, som kommer med et koreografisk oplæg. Så samarbejder elverne og Hanne om udviklingen og skabelsen af dele i koreografien. På denne måde får alle et ejerskab og ansvar for det fælles udtryk.
I denne koreografi er afsættet sangen, som sætter stemningen og hvor dansen tager os hen. Andre gange er det bevægelsen, som søger en stemning og lydside.

Caravan
Caravan er et sammenspilshold på Den Kreative Skole, der udover den almindelige sammenspils-undervisning, arbejder med at levere musik til dansernes jule og forårsshow.