Bladt Meets Brecker - Danish Youth Jazz Orchestra

22-11-2019 kl. 19:30 - 22:30
Bindslevs Plads 7 - atrium

I efteråret 2019 kan man opleve Danish Youth Jazz Orchestra og Michael Bladt til en række koncerter under titlen: ”Bladt Meets Brecker”. Til disse koncerter har orkestret sat Aarhus’ egen Michael Bladt stævne med musikken af en af de helt store saxofonlegender: Michael Brecker. Michael Bladt har mere end 20 år på bagen i Aarhus Jazz Orchestra (tidligere Klüver’s Big Band) og han har desuden sin egen kvintet, der har udgivet tre albums.

Koncerten er gratis og finder sted d. 22/11 kl. 19:30 på Den Kreative Skole i Silkeborg.

Bladt har optrådt og indspillet med en stor række dygtige musikere og orkestre, bl.a. DR Big Band, DR Underholdningsorkesteret, The Orchestra, Jørgen Emborgs Surrounding Moods, John Scofield, Kurt Elling, Lukas Graham og mange flere. Udover at være udøvende kunstner underviser Bladt på MGK i Aarhus, og flere af hans dygtige elever spiller i Danish Youth Jazz Orchestra.

Om Danish Youth Jazz Orchestra:

Danish Youth Jazz Orchestra er et elite ungdomsbigband som består af regionens spirende talenter på vej frem i det danske jazzmiljø, og fungerer både som et fast bigband og som talentudviklingsbase i Region Midtjylland. Danish Youth Jazz Orchestra giver plads til det vilde, skæve og eksperimenterende – men med rod i det traditionelle.

Aarhus Musikskole og MGK, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Jazz Orchestra har i samarbejde etableret Danish Youth Jazz Orchestra, som en ny talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Region Midtjylland. Orkesteret har til formål, på tværs af kommunegrænserne i regionen, at skabe en større interesse for jazzmusikken blandt unge og videreudvikle de jazz-talenter som i forvejen er interesseret i bigbandmusikken. Denne katalysator for unge jazzmusikere giver en enestående mulighed for, at prøve kræfter med bigbandmusik på elite-niveau.

Det brede samarbejde giver orkestret mulighed for, at lave workshops og masterclasses med musikere og solister fra Aarhus Jazz Orchestra, og således skabe en dybere forståelse for bigband-genren blandt orkesterets medlemmer.

Orkesteret ledes og dirigeres af trommeslageren John Riddell. John Alexander Riddell (f. 1995) er trommeslager, komponist, arrangør og dirigent. Riddell har, trods sin unge alder, allerede sat sit spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han er udpræget bigband-trommeslager, og har i sit arbejde med forskellige bigbands og orkestre spillet med et hav af danske og internationale solister: Caro Emerald, Sinne Eeg, Kira Skov, Maria Lucia, Andrea Motis, ANOHNI, Gunhild Carling, Karmen Rõivassepp, Dario Campeotto, Bobo Moreno, Pede B, Lars Møller, Jakob Buchannan, Nikolai Bøgelund, Wycliffe Gordon, Julien Argüelles, Pierre Bertrand-Cagnes, Palle Mikkelborg, Jukkis Uotila og mange flere.

Danish Youth Jazz Orchestra modtager støtte fra Region Midtjylland, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Musikskole, og er et af de fire tiltag under Jazzfabrikken. Jazzfabrikken er et 3-årigt regionalt udviklingsprojekt med opstart i 2019, som skal bidrage til at styrke den musikalske fødekæde og talentudvikling indenfor rytmisk musik. Projektet har særligt fokus på talentudvikling af blæserelever på alle niveauer.

Læs mere om Danish Youth Jazz Orchestra her: https://dyjo.dk
Læs mere om Michael Bladt her: http://www.michaelbladt.dk
Læs mere om Jazzfabriken her: https://www.jazzfabrikken.dk


Tilbage